Meny
biografi

Lasse Ekholm, född 22 maj 1936 i Örebro är en svensk barn- och ungdomsboksförfattare bosatt på Värmdö i Stockholms skärgård. Lasse Ekholm utexaminerades från Lärarhögskolan i Stockholm 1958. Han har arbetat som lärare, radio- och TV-producent och som viltvårdare i Zambia 1971–72. Han var medlem av Svenska barnboksakademien 1995–1999.

Ekholm har skrivit ett trettiotal barn- och ungdomsböcker, många för ungdomar med läs- och skrivsvårigheter. Han var först i Sverige med att ordna en skrivarverkstad på Internet. Där skrev han tillsammans med 500 ungdomar boken "Idolens hemlighet".

Bibliografi
Världens grej, Opal 1978
Döskraj, Opal 1979
Den största kusligheten, Opal 1979
Ynkrygg, Opal 1979
Hundarnas ö, Opal 1980
Snyting, Opal 1980
Tilltuffad, Opal 1981
TV-sabotören, Opal 1982
Djungelanden, Opal 1983
Troll i huvet, Opal 1983
Sune Karlsson och skatorna, Opal 1985, En bok för alla 1990
Skumkyssar och salta hjärtan, Opal 1986, En bok för alla 2002
Sven-Ali och pappas Oskar, Opal 1987, En bok för alla 1998
Hund eller pappa, Opal 1988
Min farsa är Tarzan, Opal 1989, 2002
Ängla-Maria och stackars pappa, Opal 1990
Smuggelkatten, Opal 1990
Överlevarna, Opal 1991
Pax Larsson miljönär, Opal 1993
Tigerön, Opal 1993
Nedräkning, Opal 1995,
Dunderdricka och smällkaramell, Opal 1995
Idolens hemlighet, En bok för alla 1996
Skrivboken, Opal 1997, 2002, 2004
Dansa med livet, Opal 1998
Elefanternas dal, LL-förlaget 2000
Gäddmördaren, Opal 2003
Party, Opal 2004
Tro inte att jag är rädd, Opal 2005
Hampus i spökskogen, Opal 2007
Katten Katt, Opal 2008
Hampus koja, Opal 2009
Resa med morfar, Opal 2009