Minnesrum

Familjesidans minnesrum är en plats där du som anhörig eller vän kan tända ett ljus eller dela ett härligt minne av den avlidne. Minnesrummet här på familjesidan.se delas med alla de andra minnesrum som finns på många av landets olika begravningsbyråers egna hemsidor. Här samlar vi alla minnessidor från de olika minnesrummen, så att du inför en begravning lätt hittar informationen i dödsannonsen och har möjlighet att få kontakt med begravningsbyrån, tända ljus, skicka en blomma till begravningen, skriva ett minnesord eller göra en donation till något välgörande ändamål till den avlidnes minne.

Vad är en minnessida?

För att kunna hålla minnet levande upprättar många idag en minnessida på Internet. Det finns flera tjänster för detta. En av dessa är Minnesrummet. Hos många begravningsbyråer öppnas en minnessida i och med att dödsannonsen publiceras digitalt.

Hur fungerar en minnessida på internet?

Det vanligaste är att man låter sidan vara öppen för alla, så att de anhöriga och vänner som vill tända ett ljus eller skriva ett minnesord om den avlidne, kan göra det vart de än befinner sig i världen. Det kan vara svårt att veta hur man ska hantera saknaden och sorgen efter att någon nära går bort, då kan minnessidan vara till hjälp genom att man får dela sina egna, och ta del av andras, härliga minnen med den avlidne.

Hur hittar jag på minnessidan?

I Familjesidans sökruta skriver du in den avlidnes namn. Då visas dennes dödsannons. Där kan du se information om var begravningen sker, hitta kyrkan och vilken begravningsbyrå det är. Här kan du bl a anmäla dig till minnesstund, ge en minnesgåva, tända ljus, lägga in ett minne och dela länken till minnesrummet.